Batimetrik Harita Hazırlanması
Anasayfa > Hizmetlerimiz > Batimetrik Harita Hazırlanması
HİDROGRAFİK ÖLÇÜMLER  
    Batimetrik Harita Hazırlanması  
OŞİNOGRAFİK ETÜTLER  
  Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği  
    Sığ Sismik Etüt Çalışmaları  
    Yandan Taramalı Sonar Çalışmaları  
    Sediman Örnekleme ve Jeolojik Analizler  
  Fiziksel ve Kimyasal Oşinografi  
    Akıntı Ölçümleri  
    CTD Ölçümleri  
    Deniz Suyu Kimyasal Analizleri  
  Deniz Biyolojisi ve Ekolojik Araştırmalar  

Batimetrik Harita Hazırlanması



Hidrografik ölçümler kapsamında, single-beam echosounder (tek bimli iskandil) ve/veya multi-beam echosounder (çok bimli iskandil) cihazı ile yüksek çözünürlüklü veri toplanarak proje sahasının 1/1000 ölçekli batimetri haritası hazırlanmaktadır.

Konumlandırma bilgisi sağlanması amacıyla iskandil sistemiyle entegre çalışabilen RTK GPS sistemleri kullanılmaktadır. Böylece gerçekleştirilen hidrografik ölçümlerde konumlandırma verisi cm mertebesinde hassasiyetle elde edilmektedir. Çalışma bölgesinde, nivelman çalışması ile TUDKA (Türkiye Ulusal Düşey Kontrol Ağı) datumuna bağlanmış bir su seviyesi ölçüm istasyonu teşkil edilerek gel-git ölçer cihazı ile su seviyesi değişimleri kaydedilmekte ya da Harita Genel Komutanlığı`na bağlı mareograf istasyonları kullanılarak su seviyesi ölçüm değerleri elde edilmektedir.

Batimetrik veri toplama işlemi, iskandil ve GPS sistemiyle uyumlu olarak çalışan bir navigasyon/veri toplama yazılımı ile gerçekleştirilmektedir. Saha çalışmaları süresince CTD cihazı kullanılarak su kolonu boyunca ses hızı ölçülerek veri toplama sisteminin kalibrasyonu yapılmaktadır. Hazırlanan 1/1000 ölçekli batimetri haritaları hard copy olarak ve CAD formatında dijital olarak sunulmaktadır.

Geomarine © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Uygulama Alanları | Referanslar | Foto Galeri | İletişim Mersin web tasarım